Bäst hundförsäkring 2021

Om du har hund och den blir sjuk eller skadas kan ett besök hos veterinären bli en dyr historia. Därför är det viktigt att du förbereder dig innan olyckan händer för att se till att hunden kan få så bra vård som möjligt.

Bäst hundförsäkring 2020

Genom att skaffa en bra hundförsäkring ger du din hund möjlighet att få den vård som behövs utan begränsningar på grund av ekonomiska beslut. Det finns idag ett stort flera försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar. De flesta bolag erbjuder dessutom olika tillägg till grundförsäkringen. Ett vanligt tillägg till en hundförsäkring är livförsäkringen som ger dig ersättning om din hund skulle bli sjuk eller skadad så illa att den avlider eller måste avlivas.

Enligt oss är det Manypets som just nu erbjuder bäst hundförsäkring på marknaden, läs kolla gärna in vårt omdöme för Manypets hundförsäkring – denna hundförsäkring ger även tillgång till gratis veterinärbesök i mobilen.

Bäst hundförsäkring 2020

Hundförsäkring topplista 2021

Vi rekommenderar

Bäst hundförsäkring 2020

ManyPets erbjuder försäkringar för hundar utformade efter kundens feedback, önskemål och behov. Idag försäkrar bolaget över 270 000 husdjur i Sverige och Storbritannien.

 • "Premium" topprankad av Konsumenternas

 • Fast självrisk från 0 kronor

 • Sveriges högsta veterinärvårdsersättning

 • Lika villkor för alla raser

Bäst hundförsäkring 2020

Moderna erbjuder djurförsäkringar som på kort tid blivit väldigt populära bland hundägare. Försäkringsskyddet är topprankat i Konsumenternas bäst i test.

 • Försäkringsbeloppet sänks ej vid ökad ålder

 • Självriskperioden på 180 dagar

 • Nivåerna: bas, dubbel och trippel

 • 25% rabatt år ett för valp under 6 månader 

Bäst hundförsäkring 2020

ICA har en mycket bra och billig hundförsäkring med omfattande grundskydd (veterinärvård). ICAs hundförsärking hamnade högt upp i Konsumenternas årliga jämförelse.

 • Generellt sätt lägst pris på marknaden

 • Topprankad i konsumenternas jämförelse

 • Välj mellan olika försäkringsbelopp

 • Få ICA-bonus på försäkringskostnaden

Recension påväg

Vi rekommenderar

Bäst hundförsäkring 2020

Vårt betyg:

4.5/5

ManyPets erbjuder försäkringar för hundar utformade efter kundens feedback, önskemål och behov. Idag försäkrar bolaget över 270 000 husdjur i Sverige och Storbritannien.

 • "Premium" alternativet topprankad av Konsumenternas

 • Fast självrisk från 0 kronor

 • Sveriges högsta veterinärvårdsersättning

Bäst hundförsäkring 2020

Vårt betyg:

4/5

Modernas försäkringsbelopp sänks ej vid ökad ålder. Utöver detta ligger självriskperioden på 180 dagar. Försäkringen erbjuds i nivåerna: bas, dubbel och trippel. 25% rabatt år ett för valp yngre än 6 mån.

 • Toprankade alternativ

 • Fria besök via Firstvet

 • Ej sänkt försäkringsbelopp

Bäst hundförsäkring 2020

Vårt betyg:

3.5/5

En hundförsäkring till ett av marknadens lägsta priser. Försäkringen är topprankad i konsumenternas årliga jämförelse. Du får även ICA-bonus på försäkringskostnaden.

 • Generellt billigaste

 • Topprankad (Konsumenternas)

 • ICA-bonus på kostnaden

Recension påväg

Om hundförsäkringar

Veterinärvårdsförsäkringen utgör grunden i hundförsäkringen och för att kunna teckna livförsäkring eller tilläggsförsäkringar krävs det att du har en veterinärvårdsförsäkring. Det är via denna som blir garanterad ersättning från utgifter till följd av eventuella veterinärbesök till följd av sjukdom eller skada.

Utöver själva veterinärvårdsförsäkringen är det vanligt att man även tecknar en livförsäkring, det erbjuds även ett flertal olika typer av tilläggsförsäkringar utformade efter specifika behov. För att du ska bli ersatt för dina veterinärskostnader krävs det att behandling sker av en legitimerad veterinär. I vissa fall ingår utöver veterinärskostnader även ersättning för receptbelagd medicin som veterinärer kan komma att ordinerar samt rehabilitering för ditt djur. Hos vissa aktörer ingår detta ej utan måste tecknas i form av en tilläggsförsäkring.

Värt att veta är att du aldrig kommer att få ersättning från veterinärvårdsförsäkringen om vårdbehovet uppstått på grund av en skada eller sjukdom som funnits redan innan själva försäkringen tecknades detsamma gäller om vårdbehovet uppstår under karenstiden.

Livförsäkring

Livförsäkring är en typ av tilläggsförsäkring i vissa fall automatiskt ingår i färdiga försäkringspaket, i andra fall och behöver den tecknas separat. Den kan antingen tecknas i samband med veterinärvårdsförsäkringen alternativt kan den tecknas efteråt. Vanligtvis finns det dock en övre åldersgräns för hunden som utgör den äldsta åldern försäkringsbolaget är villigt att erbjuda en livförsäkring.

Livförsäkring är den absolut vanligaste tilläggsförsäkringen, genom att teckna en livförsäkring har du rätt till ersättning (motsvarande marknadspris) om ditt djur skulle avlida innan en viss ålder. Hur stort marknadsvärdet är beror på bland annat inköpspris, ras, avelsmeriter och tävlingsresultat. Livförsäkringen gäller även om det skulle vara så att en veterinär rekommenderar avlivning av djuret. Vid ett eventuellt dödsfall kommer med andra ord ersättningsbeloppet att utbetalas men det kommer aldrig att överstiga marknadsvärdet.

Tilläggsförsäkringar

 • Reseförsäkring – Skulle du behöva avboka en resa till följd av att din hund blir sjuk och du behöver vara hemma och vårda den har du rätt till ersättning. Detta oberoende av om hunden skulle följa med på resan eller inte

 • Trygghet – Få rätt till ersättning för hundpensionat om du blir så rejält sjuk att du har svårt att ta hand om ditt djur.

 • Medicin – Med detta tillägg får du högre ersättning för kostnader kopplat till mediciner som veterinär ordinerar.

 • Rehabilitering – Detta tillägg ger dig rätt till ersättning för rehabiliterande åtgärder efter att din hund skadat sig eller varit sjuk

 • Allmänt förbättrad veterinärvård – Detta tillägg kan kallas lite olika saker men ger dig bättre villkor på flera delar av veterinärvårdsförsäkringen. Exempelvis kan det erbjuda högre ersättningsnivåer inom rehabilitering, medicin samt vid dyrare röntgenundersökningar.

Specialförsäkringar

Specialförsäkringar är försäkringar för hundar som är inriktade på speciella områden. Dessa är utformade och anpassade för dig som är exempelvis uppfödare eller som tävlar med ditt djur. Vidare finns det försäkringsbolag som erbjuder speciella tillval som täcker saker så som dolda fel. Vilka specialförsäkringarna som erbjuds kan variera och se olika ut hos olika försäkringsbolag. För dig som hundägare kan det exempelvis vara en försäkring utformad för den som driver en kennel eller hunduppfödarverksamhet. I dessa försäkringar går det att försäkra hundarna redan från dag ett och denna försäkring täcker även täcker för det mesta även dolda fel. Vidare finns det för den som sysslar med jakt även en jakt- och jägarförsäkringar framtagna för jakthundar.

Jämför hundförsäkringar

Innan du tecknar en hundförsäkring kan det vara bra att fundera på hur just ditt behov ser ut när det kommer till veterinärvårdsförsäkring, livförsäkring och eventuella tilläggsförsäkringar. Detta är det första och viktigaste steget för att hitta rätt typ av hundförsäkring. När du väl vet vad du är ute efter kan du börja jämföra priser, omdömen och recensioner. På så sätt kan du bilda dig en uppfattning om vad som finns tillgängligt på marknaden.

Vilka behov har din hund?

Har du exempelvis en jakthund kanske en hundförsäkring med livförsäkring är det som är mest intressant. En bra sådan erbjuder en hög ersättning på rehabilitering samt erbjuder en tilläggsförsäkring som motsvarar den vi listade ovan kallad “Användbarhet”. Är det å andra sidan en vanlig sällskapshund kanske behovet ser lite annorlunda ut. En annan bra sak att göra är att kontrollera vilka typer av sjukdomar och skador som är vanliga hos den ras din hund tillhör för att sedan kontrollera att dessa täcks av försäkringen. Är det vanligt förekommande att din hundras brukar behöva någon speciell typ av medicin eller rehabilitering vid dessa sjukdomar? Då kan det vara en bra ide att kontrollera om denna ingår i försäkringen.

Vad kostar hundförsäkringen?

När du bestämt dig för vilka punkter och områden som du prioriterar är det dags att kolla runt lite bland de aktörerna som finns på marknaden, nedan kommer vi att lista de mest populära. Det som är viktigt framförallt är att jämföra årspremien men glöm inte att ta med andra områden i din beräkning då dessa på sikt kan få en stor påverkan på priset. Utöver själva årspremien så kommer självrisknivå och självriskperiod även att avgöra vilket pris du betalar, vi går igenom dessa nedan:

 • Premien – Denna kan skilja sig relativt mycket i pris mellan olika aktörer. Detta beror oftast på att deras hundförsäkringar skiljer sig när det kommer till innehåll, självrisk och olika lång självriskperiod.
 • Självrisk – De flesta försäkringsbolag låter dig därför välja vilken typ av självrisk du vill ha. Generellt kan man säga att en högre självrisk kommer leda till en lägre premie. En lägre premie betyder dock att avgiften (självrisken) blir högre den dagen djuret behöver veterinärvård.
 • Självriskperiod – Oftast består självrisken av en rörlig del (procent på kostnaden) samt en fast summa. Den fasta summan betalar du en gång per självriskperiod. Lång självriskperiod är att föredra då en kort självriskperiod ökar risken att du får betala den fasta avgiften flera gånger under samma år.

När du ska jämföra priser på olika djurförsäkringar ska du alltså titta på helheten: Premien, självrisken och självriskperioden.

Hitta bäst hundförsäkring 2021

Om din hund skulle blir sjuk eller skadas blir ett besök hos veterinären lätt en dyr historia. Därför är det smart att teckna en hundförsäkring i förebyggande syfte.  Genom att förbereda sig innan olyckan inträffar så ser du till att din hund får så bra vård som möjligt. På så sätt slipper du ta hänsyn till hur din privatekonomiska situation ser ut den dagen som din hund behöver vård och på så sätt säkra att hunden alltid får den bästa möjliga vården.

Det finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar och att veta vilket som är bäst kan vara svårt. Eftersom bolag erbjuder olika upplägg och tillägg till grundförsäkringen kan det kännas snårigt att hitta den hundförsäkringen som passar just en själv bäst.

Priset för hundförsäkringar varierar en del mellan de olika försäkringsbolagen, det som spelar in mest när det kommer till slutpriset är vilken hundras din hund tillhör. För att få svar på frågan om vilket bolag som erbjuder bäst villkor för just din hund är det enklast att gå in på varje företags hemsida och jämföra bolagen genom att klicka på “Se ditt pris”, fylla i formuläret och sedan få ett prisförslag.

Eftersom tillvaron och levnadsvillkoren är olika för oss djurägare gäller detsamma för djuren. Härav passar de olika försäkringsbolagen olika bra beroende på omständigheterna för kanske just ditt djur. Det är därför viktigt att jämföra de olika alternativen för djurförsäkring så djurägandet helt kan få vara fokuserat på det härliga och roliga. Vi hjälper dig hitta en djurförsäkring som passar dig och era behov!

Hundförsäkring bäst i test 2021

Manypets har på kort tid blivit väldigt populära bland hundägare. Detta går att konstatera bland annat till följd av att försäkringsskyddet Dubbel och Trippel är topprankade i bland annat Konsumenternas bäst i test.

Med ett konkurrenskraftigt pris och fördelar så som att försäkringsbeloppet inte sänks med hundens ålder, rimliga fasta självrisk alternativ samt en självriskperiod om 180 dagar gör att Moderna förtjänar förstaplatsen enligt oss (Och hos i princip alla andra jämförelsesidor).

Vad erbjuder Modernas hundförsäkring?

Hundförsäkringen omfattar veterinärvårdskostnader om din hund drabbas av sjukdom eller olycksfall. Du kan välja mellan tre olika nivåer; Enkel, Dubbel eller Trippel. Valpar under 6 månader ges även en rabatt som motsvarar 25% av första årspremien.

 • Maxersättning 120 000 kr

 • Självrisk rörlig 15 – 25 %

 • Självrisk fast 900 – 3 600 kr (180 dagar)

 • Kan tecknas Upp till 8 år

Läs vår recension