Reseförsäkring bäst i test 2024

En reseförsäkring är någonting som vanligtvis ingår i en hemförsäkring, skyddet sträcker sig vanligtvis i 45 dagar, men upp till 60 dagar hos vissa bolag. Dock kan det finnas behov av att teckna en separat reseförsäkring. Vissa försäkringsbolag erbjuder ett utökat reseskydd men det är inte alltid de varar längre än de 45 dagarna du får.

bästa reseförsäkringen 2022

Om du vet att du ska resa och vara borta längre än vad reseskyddet täcker kan det vara bra att teckna en reseförsäkring utöver skyddet som ingår i din hemförsäkring. Ibland kan du också förlänga reseskyddet i din hemförsäkring, det kan du enkelt kontrollera med ditt försäkringsbolag, tänk på att det ofta är dyrare än en separat reseförsäkring. Tips, gör det innan du reser för det kan vara svårt att förlänga skyddet när du befinner dig på resan.

bästa reseförsäkringen 2022

Vilken är den billigaste reseförsäkringen 2024?

Den billigaste reseförsäkringen 2024 är EVR. ERVs reseförsäkringar är både heltäckande och billiga och de erbjuder omfattande paket som hjälper dig oavsett i världen du befinner dig och oavsett vilka behov du har.

Vi rekommenderar

Bäst reseförsäkring 2020
Europeiska ERV en av de största aktörerna för privat- och tjänstereseförsäkringar med över 1,2 miljoner resenärer. Reseförsäkringar är fokus vilket märks i villkor och omfattning.
 • Billiga skydd för alla typer av resor.

 • Hitta rätt med "Reseförsäkringsguiden"

 • Både självständig och komplementerande

 • För både affärsresor och semesterresor

Recension påväg

bäst reseförsärking 2020
ICA har ett stort utbud av reseförsäkringar. Reseförsäkringen passar bäst till dig som är ute efter ett heltäckande skydd för resan, både långresor såväl som weekends
 • Rekommenderat för ICA-kunder

 • Försäkring för 300kr ger 10 000 bonuspoäng

 • Försäkringen är kopplad till ERV

 • Passar både långresor och weekends

Recension påväg

Gouda är en del av Gjensidige och fokuserar på reseförsäkringar för privatpersoner och affärsresenärer. Vad som utmärker Gouda är utbudet av anpassade reseförsäkringar.

 • En egen alarmcentral dygnet runt

 • Skydd vid dykning, forsränning m.m

 • 50 % rabatt för barn under 14 år

 • Fokus på flexibla reseförsäkringar

Recension påväg

Bäst reseförsäkring 2020
5/5

Europeiska ERV en av de största aktörerna för privat- och tjänstereseförsäkringar med över 1,2 miljoner försäkrade resenärer. Reseförsäkringar är just det som är i fokus vilket märks i villkor och omfattning. Reseförsäkringsguiden hjälper dig hitta det alternativ som passar bäst för just dig.


 • Billiga reseskydd

 • Självständigt eller komplement

 • Affärsresor och semester


Recension påväg

Bäst reseförsäkring 2020
4.5/5

ICA har ett stort utbud av reseförsäkringar. Reseförsäkringen passar bäst till dig som är ute efter ett heltäckande skydd för resan, både långresor såväl som weekends. Försäkringen är kopplad till ERV med fördelen att du får ICA bonus på försäkringskostnaden. 


 • Passar ICA-kunder

 • Kopplad till ERV

 • Långresor och weekends


Recension påväg

Bäst reseförsäkring 2020
4/5

Gouda är en del av Gjensidige och fokuserar på reseförsäkringar för privatpersoner och affärsresenärer. Vad som utmärker Gouda är utbudet av anpassade reseförsäkringar. Gouda har en egen alarmcentral som är öppen dygnet runt.


 • Larmcentral 24/7

 • 50% rabatt för barn <14 år

 • Flexibla reseförsäkringar


Recension påväg

Om reseförsäkringar

En reseförsäkring är någonting som vanligtvis ingår i en hemförsäkring, skyddet sträcker sig vanligtvis i 45 dagar, men upp till 60 dagar hos vissa bolag. Vissa försäkringsbolag erbjuder ett utökat reseskydd men det är inte alltid de varar längre än de 45 dagarna du får. Om du vet att du ska resa och vara borta längre än vad reseskyddet täcker kan det vara bra att teckna en reseförsäkring utöver skyddet som ingår i din hemförsäkring.

Ibland kan du också förlänga reseskyddet i din hemförsäkring, det kan du enkelt kontrollera med ditt försäkringsbolag, tänk på att det ofta är dyrare än en separat reseförsäkring. Men längden på resan är inte på långt när den enda eller ens den viktigaste anledningen att teckna en separat reseförsäkring. Här får du veta varför du aldrig bör resa utan att ha en separat reseförsäkring.

Tänk på! Om du vill teckna en reseförsäkring måste du göra det innan resan. Även om du bara vill förlänga resan för det kan vara svårt att förlänga skyddet när du befinner dig på resan. Med det sagt kan det vara värt att teckna en reseförsäkring redan nu, speciellt om det vet att du tenderar att vara spontan och exempelvis brukar boka sista minuten resor.

Räcker inte hemförsäkringen?

Det är vanligt att en reseförsäkring ingår i hemförsäkringen och vissa kreditkort inkluderar en reseförsäkring om du betalar för resan med kortet. Att använda ett kreditkort med cashback vid betalning av resor kan därmed vara ett smart sätt att maximera sina förmåner.

Men betyder detta att man alltid bör undvika att teckna en separat reseförsäkring om man redan har en via hemförsäkring eller bankkort? Nej det är det faktiskt inte, och på frågan om en separat reseförsäkring är bättre eller överhuvudtaget nödvändigt svarar vi med ett rungande: Ja! 

Vad gör då att en bra reseförsäkring är bättre än att förlita sig exempelvis på en hemförsäkring eller försäkring genom ett betalkort? En bra reseförsäkring täcker inte bara sådant som andra inte gör. De vanliga hemförsäkringarna och försäkringarna genom betalkort täcker faktiskt inte de allra vanligaste sakerna som man kan hända och många faktiskt råkar ut för.

Dessutom är självrisken i en reseförsäkring alltid lägre så att du får ut mer pengar av dom. Du kan även få ersättning för att boka en ny resa om du råkar missa ditt plan eller om det är försenat så att du missar ett anslutande flyg. Oavsett vilken reseförsäkring du väljer täcker även avbeställningsskyddet mer än ett vanligt. Normalt sett måste du ha ett läkarintyg om det ska gälla. Det är mycket mera sannolikt att du får tillbaka ersättning och att man anser din orsak som rimlig om du har tecknat ett avbeställningsskydd genom en reseförsäkring.

Detta bör du titta extra noga på när du väljer mellan olika reseförsäkringar:

 • Möjlighet att anpassa pris efter resa och längd
 • Möjlighet att skräddarsy en försäkring
 • Låg självrisk
 • Högt ersättningstak
 • Täcker vanliga incidenterna som vanliga försäkringar inte täcker
 • Erbjuder hjälp på plats

De flesta vanliga händelser man kan råka ut för under en resa handlar inte om så stora kostnader, men om en självrisk är hög så äter den upp ibland stora delar av värdet. Se därför till att du väljer en försäkring med låg självrisk och hör ersättningsgrad, helst utan ersättningstak.

Alla bra reseförsäkringar täcker mer än en vanlig försäkring. De bästa täcker allt som kortet eller hemförsäkringen inte täcker. Om du vill veta mer om detta kan du ringa bolaget själv så får du exempel på detta. Om du har speciella önskemål eller ska göra en mer udda resa kan det vara bra att titta extra noga på villkoren och jämföra. Då behöver du se till att den täcker just dina behov. 

Vidare har bra reseförsäkringar även journummer som du kan ringa och dessa kan erbjuda dig hjälp på plats samt ge dig bra råd och guidning. Europeiska har exempelvis även fördelen att de har fysiska kontor och personer på plats på många ställen runtom i världen, även långt utanför Europa. Om du skulle råka ut för något kan du alltså bege dig till kontoret och även få låna pengar om du skulle behöva det. De har kontor i storstäder som New York och i Beijing. Om du åker till större och vanliga turiststäder kan du därför alltid känna dig trygg.

Vilken reseförsäkring är bäst 2024?

Den bästa reseförsärkingen 2024 är Europeiska. Deras försäkringar är både mest flexibla och täcker flest behov, de har även kontor på många platser i världen och kan ofta erbjuda dig hjälp på plats om du är i behov av det.

Generellt sett finns det tre reseförsäkringar som står ut över mängden, Europeiska, Ica och Gouda. Det skiljer en del mellan företagen gällande självrisk samt hur de är utformade. Om du bara gör en vanlig turistresa som en weekendresa eller en veckoresa och inte ska göra något annat än att titta på sevärdheter, shoppa, eller ligga på en strand och sola, så spela det inte så jättestor roll vad du väljer. Om du är medlem i ICA-banken kan det vara en fördel att ha din reseförsäkring där. 

Om du vill vara extra trygg och se till att få ut mest om det skulle hända något, då kan det ändå finnas skäl att titta över villkoren och jämföra mera noggrant. Men om du gör en längre resa, ska åka lång, ska på äventyr, eller fraktar värdefulla saker, då blir skillnaden allt större. Och då blir det allt viktigare vilket bolag man faktiskt väljer. 

bäst reseförsäkring 2021

Frågor och svar om reseförsäkring

Vilken är den bästa reseförsäkringen?

Enligt vår jämförelse erbjuder Europeiska ERV den bästa reseförsäkringen just nu. Här hittar du prisvärda reseförsäkringar för både affärs- och semesterresor som ger dig ett bra kompletterande skydd på resan.

Hur skaffar jag reseförsäkring?

I många fall har du en reseförsäkring i din hemförsäkring som gäller automatiskt när du reser utomlands. Detta skydd gäller dock bara under en begränsad tid, exempelvis 45 dagar. Ska du vara borta längre måste du teckna ett kompletterande skydd, antingen hos ditt försäkringsbolag eller hos en fristående aktör. 

Hur mycket kostar en reseförsäkring?

Det beror helt på vilken reseförsäkring du tecknar samt hur länge du ska vara borta. Kostnaden kan vara så låg som 10 kronor per dag upp till hundratals kronor i månaden.

Vad ingår i reseförsäkring?

Det finns olika reseförsäkringar med olika ersättningsområden. Du kan till exempel få ersättning för sjukvård, förlorat bagage, avbruten resa och mycket mer.

Vi rekommenderar

Bäst reseförsäkring 2020
Europeiska ERV en av de största aktörerna för privat- och tjänstereseförsäkringar med över 1,2 miljoner resenärer. Reseförsäkringar är fokus vilket märks i villkor och omfattning.
 • Billiga skydd för alla typer av resor.

 • Hitta rätt med "Reseförsäkringsguiden"

 • Både självständig och komplementerande

 • För både affärsresor och semesterresor

Recension påväg

bäst reseförsärking 2020
ICA har ett stort utbud av reseförsäkringar. Reseförsäkringen passar bäst till dig som är ute efter ett heltäckande skydd för resan, både långresor såväl som weekends
 • Rekommenderat för ICA-kunder

 • Försäkring för 300kr ger 10 000 bonuspoäng

 • Försäkringen är kopplad till ERV

 • Passar både långresor och weekends

Recension påväg

Gouda är en del av Gjensidige och fokuserar på reseförsäkringar för privatpersoner och affärsresenärer. Vad som utmärker Gouda är utbudet av anpassade reseförsäkringar.

 • En egen alarmcentral dygnet runt

 • Skydd vid dykning, forsränning m.m

 • 50 % rabatt för barn under 14 år

 • Fokus på flexibla reseförsäkringar

Recension påväg

Bäst reseförsäkring 2020
5/5

Europeiska ERV en av de största aktörerna för privat- och tjänstereseförsäkringar med över 1,2 miljoner försäkrade resenärer. Reseförsäkringar är just det som är i fokus vilket märks i villkor och omfattning. Reseförsäkringsguiden hjälper dig hitta det alternativ som passar bäst för just dig.


 • Billiga reseskydd

 • Självständigt eller komplement

 • Affärsresor och semester


Recension påväg

Bäst reseförsäkring 2020
4.5/5

ICA har ett stort utbud av reseförsäkringar. Reseförsäkringen passar bäst till dig som är ute efter ett heltäckande skydd för resan, både långresor såväl som weekends. Försäkringen är kopplad till ERV med fördelen att du får ICA bonus på försäkringskostnaden. 


 • Passar ICA-kunder

 • Kopplad till ERV

 • Långresor och weekends


Recension påväg

Bäst reseförsäkring 2020
4/5

Gouda är en del av Gjensidige och fokuserar på reseförsäkringar för privatpersoner och affärsresenärer. Vad som utmärker Gouda är utbudet av anpassade reseförsäkringar. Gouda har en egen alarmcentral som är öppen dygnet runt.


 • Larmcentral 24/7

 • 50% rabatt för barn <14 år

 • Flexibla reseförsäkringar


Recension påväg