ManyPets Kattförsäkring – Omdöme & Recension 2023

ManyPets, tidigare Bought By Many, är ett försäkringsbolag som på kort tid blivit en storfavorit bland många svenska kattägare. Här kan du välja mellan tre förmånliga – och framför allt prisvärda – kattförsäkringar med olika innehåll beroende på hur omfattande skydd du vill att din katt ska ha.

I vår ManyPets recension kan du läsa mer om deras kattförsäkring och dess innehåll. Här går vi bland annat igenom vilka försäkringsvillkor som gäller, vad försäkringen kostar och ger dig vårt samlade omdöme. Sist men inte minst går vi igenom hur de tre olika försäkringsalternativen hos Manypets skiljer sig åt.

manypets kattförsäkring recension

Om ManyPets kattförsäkring

ManyPets har bara varit aktiva i Sverige i några år, men trots det har de snabbt blivit en riktig favorit bland kattägare såväl som hundägare. Bolaget ManyPets är en svensk filial till det brittiska företaget Bought By Many. Försäkringsgivare är Great Lakes SE och verksamheten har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet på den svenska marknaden.

ManyPets djurförsäkring har på kort tid gjort sig ett namn bland svenska kattägare, mycket på grund av dess förmånliga villkor. Försäkringsbolaget erbjuder inte bara marknadens högsta veterinärvårdsbelopp för katter – de saknar också åldersgräns och ersätter tandsjukdomar som många andra försäkringsbolag inte gör. Dessutom kan du helt eliminera den fasta självrisken för katter under 9 år. Om du är ute efter ett bra försäkringsskydd till din katt kan tidigare Bought By Manys
kattförsäkring alltså vara ett passande alternativ. Nedan ska vi titta närmare på kattförsäkringen och dess innehåll.

Vad ingår i Manypets kattförsäkring?

ManyPets erbjuder en kattförsäkring i tre olika storlekar: Bas, Standard och Premium. Bas är en bra kattförsäkring för dig som är ute efter ett grundläggande försäkringsskydd till din fyrbenta familjemedlem. Standard är den mest populära kattförsäkringen och ger ett komplett skydd för både katt och plånbok. Här får du även ersättning för medicinkostnader, tandsjukdomar, röntgen, rehabilitering och ordinerat foder från veterinär. Premium är den mest omfattande kattförsäkringen hos ManyPets. Här får du allt som ingår i övriga kattförsäkringar, men också en livförsäkring. Dessutom är ersättningsbeloppen extra höga för att erbjuda större ekonomisk trygghet. Nedan ska vi granska innehållet i de olika försäkringsalternativen.

Manypet kattförsäkring Bas

Veterinärvård: Upp till 30 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Fria samtal till FirstVet: Ja

Manypet kattförsäkring Standard

Veterinärvård: Upp till 60 000 kr
Medicin: Upp till 60 000 kr
Tandsjukdom och tandskada: Ja (även TR/FORL)
MR- och CT-röntgen: Ja
Rehab: Ja
Veterinärordinerat foder: Upp till 3 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Fria samtal till FirstVet: Ja

Manypet kattförsäkring Premium

Veterinärvård: Upp till 140 000 kr
Medicin: Upp till 140 000 kr
Tandsjukdom och tandskada: Ja (även TR/FORL)
MR- och CT-röntgen: Ja
Rehab: Ja – Upp till 14 000 kr
Veterinärordinerat foder: Upp till 7 000 kr
Livförsäkring: Ja
Fria samtal till FirstVet: Ja

Vad kostar Manypets kattförsäkringar?

Bortsett från det generösa försäkringsinnehållet och de förmånliga villkoren är ManyPets dessutom en mycket prisvärd kattförsäkring. Försäkringen Bas ligger från så lite som 75 kronor/mån (cirka 10 procent av alla försäkringstagare betalar detta pris). Tänk dock på att kostnaden varierar beroende på försäkringspaket, men också på kattens ålder, ras samt vart du bor. För att se vad ditt pris blir behöver du bara fylla i uppgifterna i formuläret på ManyPets hemsida.

Du kan dessutom påverka priset på försäkringen genom att höja respektive sänka självrisken. En låg självrisk ger dig en högre månadspremie, men samtidigt slipper du betala lika mycket när olyckan väl är framme. Genom att välja en hög självrisk kan du sänka månadskostnaden, men betala mer när katten faktiskt behöver vård. Med tanke på att ManyPets erbjuder en ovanligt hög fast självrisk – upp till 3 500 kronor – är det relativt enkelt att hålla nere månadspremien.

Manypets villkor vid kattförsäkring

Något som verkligen får ManyPets kattförsäkring att sticka ut är deras försäkringsvillkor. Få andra försäkringsbolag erbjuder så generösa och framför allt transparenta villkor som ManyPets, vilket är en av de främsta anledningarna till varför försäkringsbolaget vunnit så mycket förtroende bland svenska kattägare. Nedan ska vi gå igenom några av försäkringsvillkoren hos ManyPets.

Skydd från dag ett: Vid byte till ManyPets från ett annat försäkringsbolag gäller kattförsäkringen utan karens, vilket betyder att katten är försäkrad från dag ett. Detsamma gäller om du försäkrar en katt yngre än 16 veckor och kan uppvisa ett giltigt veterinärintyg (högst 7 dagar gammalt). Om din katt däremot varit oförsäkrad sedan tidigare gäller en karenstid på 14 dagar för sjukdomar.

Pengar tillbaka vid skadefrihet: Genom att teckna tillägget Pengar tillbaka kan du få upp till 20 procent i återbäring på kattförsäkringen för varje år som katten är skadefri. På så sätt kan du spara extra pengar på din kattförsäkring.

Lång självriskperiod: ManyPets erbjuder en extra lång självriskperiod på 365 dagar. Detta innebär att du bara behöver betala den fasta självrisken en gång per år, oavsett hur många gånger katten skadar sig eller blir sjuk.

Välj bort den fasta självrisken: Om du försäkrar en katt som är yngre än 9 år kan du välja bort den fasta självrisken helt (0 kronor). Vill du hellre få en billigare månadspremie kan du välja en fast självrisk på 1 500 eller 3 500 kronor. Den rörliga självrisken på 15 eller 25 procent, men för katter som är äldre än 9 år gäller alltid 25 procent i rörlig självrisk.

Ingen åldersgräns: En annan stor fördel med ManyPets är att deras kattförsäkringar gäller utan åldersgräns. Här kan du försäkra katter i alla åldrar och dessutom gäller samma veterinärvårdsbelopp livet ut. Livförsäkringen gäller emellertid enbart till dess att katten fyllt 9 år.

15 procent i mängdrabatt: Sist men inte minst kan du försäkra flera katter och hundar och få 15 procent rabatt på premien varje år.

Vanliga frågor om Manypets kattförsäkring

Vilka är ManyPets?

ManyPets, tidigare Bought By Many, lansrades i Sverige 2019 och har på kort tid blivit ett populärt försäkringsbolag bland djurägare runt om i landet. Här kan du teckna förmånliga djurförsäkringar för hund och katt med generösa villkor.

Är ManyPets kattförsäkring bra?

Enligt vårt omdöme erbjuder ManyPets en mycket förmånlig kattförsäkring med generöst innehåll som passar de flesta kattägare. Även kunderna själva ger försäkringsbolaget goda recensioner och menar att de är tillmötesgående, snabba och professionella.

Täcker ManyPets TR/FORL?

Ja, ManyPets erbjuder ersättning för TR/FORL i försäkringspaketen Standard och Premium. TR/FORL är en tandnedbrytningssjukdom som främst drabbar äldre katter och som kan bli mycket smärtsam.

Vad kostar ManyPets kattförsäkring?

Priset för kattförsäkringen varierar dels beroende på vilken omfattning du väljer, men också på kattens ålder och ras. Även var du bor samt vilken självrisk du väljer påverkar priset. För att se ditt pris behöver du bara fylla i formuläret på ManyPets hemsida.

Gäller kattförsäkringen med eller utan karens?

ManyPets kattförsäkring gäller utan karens om du byter till ManyPets från ett annat försäkringsbolag. Du slipper också karensen om du försäkrar en katt yngre än 16 månader. I övrigt gäller en karenstid på 14 dagar.

Hur fungerar ManyPets livförsäkring?

Livförsäkringen ger dig ersättning upp till kattens marknadsvärde (dock maximalt 70 000 kronor) om det avlider, försvinner eller blir stulet. Försäkringen gäller dock enbart till dess att katten fyllt 9 år.

Manypets kattförsäkring – Vårt omdöme

ManyPets kattförsäkring är ett utmärkt alternativ för de flesta kattägare. Är du ute efter ett grundläggande och prisvärt skydd till din fyrbenta vän kan Bas räcka gott och väl. Står din katt för en del av hushållets inkomster, till exempel genom utställning eller avel, kan Premium vara ett betydligt bättre alternativ. Här får du ett omfattande skydd för det mesta som katten kan tänkas råka ut för.

ManyPets har fått goda omdömen av kunderna själva som menar att de erbjuder bra service och att utbetalningen sker riktigt snabbt. Överlag är de nöjda med båda pris såväl som direktreglering. Den enda nackdelen är att bolaget inte erbjuder någon kattungerabatt som många andra försäkringsbolag gör. Samtidigt är försäkringen redan mycket prisvärd och du kan dessutom ta del av mängdrabatt och årlig återbäring.

Manypets Kattförsäkring

8.8 av 10
8.8

Pris

9.0/10

Villkor

9.5/10

Kundtjänst

8.0/10

Tillförlitlighet

8.5/10

Fördelar

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
  • Ingen åldersgräns
  • Extra lång självriskperiod
  • Från 0 kronor i fast självrisk
  • Tillägget Pengarna tillbaka ger 20% i återbäring varje år

Nackdelar

  • Erbjuder ingen kattungerabatt
  • Relativt nya på marknaden