Kattförsäkring bäst i test 2023

Att skaffa en försäkring för din katt är ett bra val om du vill skydda dig mot kostnader i samband med en olycka eller sjukdom. En kattförsäkring kan ersätta dig för veterinärkostnader och du kan ofta göra tillval för att anpassa skyddet så att det passar just dig och din katt, exempelvis livförsäkring och avelsförsäkring.

Bäst kattförsäkring 2020

Att försäkra din katt behöver dessutom inte vara dyrt men utan en försäkring kan det bli kostsamt. Exempelvis är det inte ovanligt att en operation kostar uppemot 10 000 kr.  Det är dessutom viktigt att skaffa en kattförsäkring när kattungen är liten, eftersom det i många fall är en förutsättning för att försäkringen ska täcka vissa saker.

Vi anser att Manypets erbjuder den bästa kattförsäkringen 2021 – vill ni läsa mer om denna aktör så rekommenderar vi att ni kikar på vår recension av Manypets kattförsäkring.

Kattförsäkring bäst i test

Topprankade kattförsäkringar 2023

Bäst kattförsäkring 2020

Lassie har ett helhetsfokus där de bistår med hjälp genom hela din katts liv - inte bara vid eventuella skador.  Lassie finns tillgängliga för att hjälpa dig med allt din katt behöver mellan 08-22, alla daga.

 • Veterinärvård upp till 150 000 kr

 • Ingen bindningstid

 • Sänk ditt pris i appen, upp till 250 kr

 • Försäkring, hjälp & utbildning i appen

Bäst kattförsäkring 2020

ICA erbjuder i samarbete med Svedea en populär kattförsäkring med enkelt upplägg. Passar dig som har en vanlig kattras och vill ha ett pålitligt försäkringsskydd.

 • 9 av 10 kunder ger högsta betyg

 • Lågt premiepris för blandras eller bondkatt.

 • Försäkringen ger visst skydd vid TR (FORL)

 • Ingen karens samt fri flytträtt

Recension påväg

Vårt betyg:

Bäst kattförsäkring 2020
4/5

Lassie har ett helhetsfokus där de bistår med hjälp genom hela din katts liv - inte bara vid eventuella skador.  Lassie finns tillgängliga för att hjälpa dig med allt din katt behöver mellan 08-22, alla daga.

 • Veterinärvård upp till 150 000 kr

 • Ingen bindningstid

 • Försäkring, hjälp & utbildning i appen

Bäst kattförsäkring 2020

Vårt betyg:

3.5/5

ICA erbjuder i samarbete med Svedea en populär kattförsäkring med  ett lågt premiepris som passar dig med en vanlig kattras. Försäkringen ger även ett visst skydd vid TR (FORL). Du får även ICA-bonus på försäkringskostnaden.

 • Ingen karenstid

 • Fri flytträtt

 • Topprankad

Recension påväg

Om kattförsäkringar

Om din katt skulle blir sjuk eller skadas blir ett besök hos veterinären lätt en dyr historia. Därför är det smart att teckna en kattförsäkring i förebyggande syfte.  Genom att förbereda sig innan olyckan inträffar så ser du till att din katt får så bra vård som möjligt. På så sätt slipper du ta hänsyn till hur din privatekonomiska situation ser ut den dagen som din katt behöver vård och på så sätt säkra att katten alltid får den bästa möjliga vården.

Katter som blir sjuka eller råkar ut för en olycka har tyvärr inte samma skyddsnät som vi människor har om det händer något. Oftast handlar det tyvärr inte heller om utan snarare när man får ta med katten till veterinären. Kattförsäkring behöver dessutom inte vara dyrt vilket många nya kattägare ofta tror. Största fördelen enligt oss är att du kan känna dig trygg när olyckan är framme.

Utöver själva veterinärvårdsförsäkringen är det vanligt att man även tecknar en livförsäkring, det erbjuds även ett flertal olika typer av tilläggsförsäkringar utformade efter specifika behov. För att du ska bli ersatt för dina veterinärskostnader krävs det att behandling sker av en legitimerad veterinär. I vissa fall ingår utöver veterinärskostnader även ersättning för receptbelagd medicin som veterinärer kan komma att ordinerar samt rehabilitering för ditt djur. Hos vissa aktörer ingår detta ej utan måste tecknas i form av en tilläggsförsäkring.

Värt att veta är att du aldrig kommer att få ersättning från veterinärvårdsförsäkringen om vårdbehovet uppstått på grund av en skada eller sjukdom som funnits redan innan själva försäkringen tecknades detsamma gäller om vårdbehovet uppstår under karenstiden.

Livförsäkring katt

Livförsäkring är en av de vanligaste tilläggen till kattförsäkringar. Den är till och med så vanlig att den ibland ingår i den vanliga försäkringen.

Livförsäkringen ersätter om katten skulle råka ut för en olycka eller sjukdom som gör att den måste avlivas. Olika kattraser ingår livförsäkringstilläggen, därför bör du undersöka saken med försäkringsbolaget.

Ersättningen utgår från kattens inköpspris samt om den är meriterad. Det är vanligt att livförsäkringen slutar att gälla mellan 6-8 års ålder beroende på ras och försäkringsbolag.

Tilläggsförsäkringar

 • Reseförsäkring – Skulle du behöva avboka en resa till följd av att din katt blir sjuk och du behöver vara hemma och vårda den har du rätt till ersättning. Detta oberoende av om katten skulle följa med på resan eller inte

 • Trygghet – Få rätt till ersättning för kattpensionat om du blir så rejält sjuk att du har svårt att ta hand om ditt djur.

 • Medicin – Med detta tillägg får du högre ersättning för kostnader kopplat till mediciner som veterinär ordinerar.

 • Rehabilitering – Detta tillägg ger dig rätt till ersättning för rehabiliterande åtgärder efter att din katt skadat sig eller varit sjuk

 • Allmänt förbättrad veterinärvård – Detta tillägg kan kallas lite olika saker men ger dig bättre villkor på flera delar av veterinärvårdsförsäkringen. Exempelvis kan det erbjuda högre ersättningsnivåer inom rehabilitering, medicin samt vid dyrare röntgenundersökningar.

Specialförsäkringar

Nästan alla försäkringsbolag erbjuder olika typer av tilläggsförsäkringar. Det kan röra sig om tillägg för skydd mot TR (FORL), inkludering av mediciner eller extra skydd för en utställningskatt. Tilläggsförsäkring till katter är framförallt bra för alla med extra behov som kan inkluderas via ett tillägg om inte ursprungsförsäkringen inkluderar detta. Specialförsäkring är precis som det låter anpassade för speciella försäkringsfall. Ibland inkluderas det i tilläggsförsäkringarna eller som hos vissa försäkringsbolag inkluderas det redan i det vanliga skyddet.

Har du exempelvis en utställningskatt så kan det vara bra att ta detta i beaktning då det finns speciella tillval för denna kategori. Det finns bland annat användbarhetsförsäkringar som ger ersättning om katten skulle råka ut för en skada eller olycka som gör att den inte kan vara med på utställningar. På samma sätt finns det även speciella försäkringar för dig som är kattuppfödare där det går att teckna försäkringen direkt och till ett bättre pris. Dessutom ersätter många kattförsäkringar för uppfödare dolda fel efter att kattungen är såld. Det är därför alltid bra att ta en tankeställare om förutsättningarna för din katt.

Jämför kattförsäkringar

När man ska tecknar en kattförsäkring bör man fundera på hur just ditt och din katts unika behov ser ut när det kommer till veterinärvårdsförsäkring, livförsäkring och eventuella tilläggsförsäkringar. På så sätt kan du bilda dig en uppfattning om vad som finns tillgängligt på marknaden. Detta är det första och viktigaste steget för att hitta rätt typ av kattförsäkring eftersom det är först då du kan göra en korrekt jämförelse av priser, paket och villkor.

Vilka behov har din katt?

För många kattägare är veterinärvårdsersättningen den viktigaste faktorn, för andra är försäkringspremien den viktigaste faktorn. Det blir därför viktigt att fundera på vad som är i fokus för dig och din katt. Genom att göra detta har du störst chans att hitta den bästa kattförsäkringen. Innekatter utsätts inte för samma risker som andra katter, t.ex. trafikskador, ormbett eller slagsmål med andra katter. Däremot finns det överhängande risker när det kommer till sjukdomar, fallolyckor och tandsjukdomar – listan är lång på olika sorters kostsamma händelser som kan uppstå.

Vad kostar kattförsäkringen?

Försäkringsbolagens priser kan skilja rätt mycket. Speciellt när det kommer till vissa ovanligare kattraser, då kan priserna variera med hundralappar. Förköpsvillkoren brukar ge en bra sammanfattning av vad som ingår i försäkringen utan att gå in i detalj och kan fungera som en bra start när du hittat ett par olika försäkringsbolag att jämföra. När du bestämt dig för vilka punkter och områden som du prioriterar är det dags att kolla runt lite bland de aktörerna som finns på marknaden, nedan kommer vi att lista de mest populära. Generellt sett kan du få ett fullt skydd för din katt för mindre än 200 kronor i månaden.

Det är viktigt att du väljer ett ersättningsbelopp som passar dig  och din katt bäst. Vad som spelar in här är förutom din egen ekonomi också vilken skaderisk din kattras har, var katten bor och hur den rör sig. Sen bör du fundera på hur villig du är att stå för kostnader som överstiger veterinärvårdsbeloppet.

Hur mycket en kattförsäkring kostar beror på flera olika aspekter. Det finns fyra viktiga faktorer:

 • rsäkringsbolagen erbjuder olika priser och kan skilja sig åt rätt mycket.
 • Kattras spelar roll. Beroende på kattras kommer priserna att variera.
 • Ålder på din katt. Desto äldre katten blir ju högre risk för sjukdomar etc.
 • Försäkringsskydd och tilläggsförsäkring. Hur mycket och för vad du vill försäkra katten.

När du ska jämföra priser på olika djurförsäkringar ska du alltså titta på helheten: Premien, självrisken och självriskperioden.

Bäst djurförsäkring katt 

Det finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar och att veta vilket som är bäst kan vara svårt. Eftersom bolag erbjuder olika upplägg och tillägg till grundförsäkringen kan det kännas snårigt att hitta den kattförsäkringen som passar just en själv bäst.

Priset för kattförsäkringar varierar en del mellan de olika försäkringsbolagen, det som spelar in mest när det kommer till slutpriset är vilken kattras din katt tillhör. För att få svar på frågan om vilket bolag som erbjuder bäst villkor för just din katt är det enklast att gå in på varje företags hemsida och jämföra bolagen genom att klicka på “Se ditt pris”, fylla i formuläret och sedan få ett prisförslag.

Eftersom tillvaron och levnadsvillkoren är olika för oss djurägare gäller detsamma för djuren. Härav passar de olika försäkringsbolagen olika bra beroende på omständigheterna för kanske just ditt djur. Det är därför viktigt att jämföra de olika alternativen för djurförsäkring så djurägandet helt kan få vara fokuserat på det härliga och roliga. Vi hjälper dig hitta en djurförsäkring som passar dig och era behov!

Den bästa kattförsäkringen 2023 enligt oss

Manypets kattförsäkring har på kort tid blivit väldigt populära bland kattägare. Detta går att konstatera bland annat till följd av att försäkringsskyddet Dubbel och Trippel är topprankade i bland annat Konsumenternas bäst i test.

Med ett konkurrenskraftigt pris och fördelar så som att ej ha någon åldersgräns för kattförsäkringen, ner till 0 kr i självrisk samt återbetalning av ej nyttjad försäkring gör att Manypets förtjänar förstaplatsen enligt oss (Och hos många andra jämförelsesidor).

Vad erbjuder Manypets kattförsäkring?

Vill du läsa mer om Manypets kattförsäkring rekommenderar vi att ni kollar in vår recension av Manypets kattförsäkring

bäst kattförsäkring 2021
 • Ingen åldersgräns

 • Självrisk från 0 kr

 • Erbjuder återbetalning

Frågor och svar om kattförsäkring

Vilken försäkring är bäst för katt?

Vi har utsett ManyPets till den bästa kattförsäkringen just nu. Här kan du välja mellan tre försäkringar beroende på vilket skydd du vill ha och samma villkor gäller för alla raser. 

Hur mycket kostar det att försäkra en katt?

Kostnaden för en kattförsäkring varierar främst beroende på ras, ålder och omfattning, men ligger på mellan ungefär 70 och 200 kronor i månaden. Be om ett prisförslag för att se just ditt pris.

Vad kostar ett veterinärbesök katt utan försäkring?

Det beror förstås på vad katten behöver hjälp med, men medelkostnaden ligger på ungefär 4 000 kronor.

Vilken är den billigaste kattförsäkringen?

Det är svårt att säga eftersom premien varierar beroende på vilken katt du försäkrar samt vilken omfattning du väljer. Den mest grundläggande försäkringen är billigast, men utöver det måste du be om ett prisförslag för att se just din kostnad.