Moderna försäkringar: Recension & omdöme 2023

Moderna Försäkringar är Sveriges femte största försäkringsbolag med kontor över hela landet. Många av Modernas försäkringar har fått höga betyg av kunderna själva, dels på grund av det omfattande innehållet, men också för den effektiva skaderegleringen. Genom att samla dina försäkringar hos Moderna kan du dessutom ta del av förmånliga rabatter.

Något som får Moderna Försäkringar att sticka ut i mängden är deras nischade varumärken Atlantica Båtförsäkring, Bilsport & MC och Moderna Djurförsäkringar. Här har Moderna tagit fram skräddarsydda skydd tillsammans med experter för att tillgodose alla försäkringsbehov.

Moderna Försäkringar erbjuder ett komplett utbud av försäkringar för både hem, fordon och djur. Här finns även möjlighet att teckna förmånliga personförsäkringar, bland annat för barn och gravida, som ger dig större trygghet i vardagen. Nedan ska vi titta närmare på några av de försäkringslösningar Moderna Försäkringar har att erbjuda

Populära försäkringar från Moderna

Moderna bilförsäkring

Likt många andra försäkringsbolag erbjuder Moderna Försäkringar tre olika nivåer för bilförsäkring: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Av Konsumenternas Försäkringsbyrå har Modernas bilförsäkring fått betyget 4,2 av 5, vilket visar att en stor del av kunderna är mycket nöjda med sitt försäkringsskydd.

Nedan ska vi titta närmare på innehållet i bilförsäkringen.

 • Trafikförsäkring. En obligatorisk bilförsäkring som täcker skador på medtrafikanter och omgivning i samband med en trafikolycka.
 • Halvförsäkring. Halvförsäkringen ger dig ett utökat skydd och ersättning vid brand, glasskador, stöld, maskinskador, räddning samt för kostnader i samband med rättsskydd.
 • Helförsäkring. I helförsäkringen ingår samma skydd som i trafik- och halvförsäkringen, men här får du även ersättning för vagnskada.

Självrisken varierar beroende på ersättningsområde, men ligger omkring 1 500 kronor. För vagnskada kan du välja mellan 3 000 och 7 000 kronor i självrisk och vid maskinskada gäller 3 000 kronor om du kört bilen mer än 8 000 mil. Vid krock med djur samt reparation av glasskada är självrisken dock 0 kronor.

Värt att nämna är att Moderna Försäkringar tar ut en extra ungdomssjälvrisk på 1 000 kronor för personer under 24 år. Dock tas denna självrisk enbart ut om det är någon annan än föraren som orsakar skadan.

Moderna hemförsäkring

Moderna erbjuder tre hemförsäkringar med olika omfattning som skyddar både dig, dina familjemedlemmar och dina ägodelar. I alla hemförsäkringar ingår ett reseskydd i 45 dagar som gäller i hela världen samt ersättning vid cykelstöld upp till 50 000 kronor. I övrigt skiljer sig skyddet beroende på vilken av de tre försäkringarna du väljer. Det grundläggande skyddet ger dig alltid ersättning för:

 • Lösöre i samband med inbrott, skadegörelse, brand och läckage
 • Skadestånd upp till 5 miljoner kronor
 • Kostnader i samband med rättsliga tvister och krishjälp
 • Överfall, mobbning och identitetsstöld

I hemförsäkringen Medium ingår allt ovan, plus allrisk för lösöret samt en utökad reseförsäkring. Reseförsäkringen ger dig bland annat ersättning vid avbeställning och eventuell ersättningsresa. Avbeställningsskyddet gäller även för dig som har din hund eller katt försäkrad hos Moderna Försäkringar. Den största hemförsäkringen – Large – innehåller samma ersättningsområden som grundskyddet och Medium. Här ingår dock även Hemkombi som ger dig ett elektronikskydd, självriskreducering och ett utökat bortaskydd.

Moderna hundförsäkring

Ytterligare en uppskattad försäkring hos Moderna Försäkringar är Moderna hundförsäkring som faktiskt blivit topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå. Hundförsäkringen går att teckna i tre olika nivåer beroende på hur omfattande försäkringsskydd du behöver. Försäkringen kan tecknas från och med att hunden fyllt sex veckor och den gäller till dess att den fyller åtta år. Under denna tid är veterinärvårdsbeloppen oförändrade. Du kan dessutom få upp till 25 procent i rabatt på premien om du försäkrar en hund yngre än 6 månader.

Nedan går vi igenom hur ersättningen för de hundförsäkringar Moderna Försäkringar erbjuder ser ut. Glöm inte att du kan komplettera skyddet med en livförsäkring eller flockförsäkring.

Ersättningsområde Enkel Dubbel Trippel
Veterinärvård 30 000 kr 60 000 kr 90 000 kr/120 000 kr
Röntgen Nej Ja Ja
Receptbelagd medicin Nej Ja Ja
Rehabilitering Nej Ja Ja
Dolda fel Nej Ja Ja
Borttagning av mjölktänder Nej Nej Ja
Strålning/cellgifter Nej Nej Ja
Hundpensionat Nej Nej Ja

Karens gäller i 20 dagar om hunden tidigare varit oförsäkrad. Du kan dock slippa karensen om du flyttar en hundförsäkring med samma omfattning till Moderna Försäkringar. Även unga hundar under 12 veckor slipper karenstid. Självriskperioden är 180 dagar och den fasta självrisken är 1 100 kronor, 2 200 kronor eller 4 000 kronor. Den rörliga självrisken ligger på 15 eller 25 procent. Läs vårt omdöme och recension av moderna hundförsäkring.

Stort urval av andra försäkringar

Som tidigare nämnt erbjuder Moderna Försäkringar ett brett utbud av försäkringar. Många av dem är dessutom skräddarsydda och erbjuds via Modernas nischvarumärken. Du kan till exempel försäkra din båt och anpassa försäkringsskyddet efter dina behov med hjälp av tillägg som jolle, trailer och allrisk. Bilsport & MC erbjuder även specialförsäkringar för bilentusiaster och veteranmopeder. Utöver det erbjuder försäkringsbolaget även följande försäkringar:

 • Villaförsäkring
 • Moderna kattförsäkring
 • Husvagnsförsäkring
 • Fritidshusförsäkring
 • Förlossningsförsäkring
 • Gravidförsäkring
 • Barnförsäkring

Förmånliga samlingsrabatter

Det ska löna sig att samla flera försäkringar hos Moderna Försäkringar. Genom att göra det kan du nämligen bli bonuskund och utnyttja upp till 20 procent i samlingsrabatt. Dessutom blir det enklare att hantera alla försäkringsärenden eftersom de är samlade på ett och samma ställe. Hur hög din samlingsrabatt blir varierar beroende på vilka försäkringar du samlar. Tre försäkringar ger dig 10 procent i rabatt, fyra ger dig 15 procent och fem ger dig 20 procent i rabatt.

Sammanfattning och betyg

Moderna Försäkringar är ett av Sveriges största försäkringsbolag där du kan teckna skräddarsydda försäkringar för hela familjen. Framför allt har bil- och hundförsäkringen fått extra höga betyg av kunderna i oberoende jämförelser, bland annat hos Konsumenternas Försäkringsbyrå. Ytterligare en fördel med Moderna är att du kan ta del av förmånliga samlingsrabatter för att spara pengar. Genom att samla minst fem försäkringar kan du få upp till 20 procent rabatt på din totala försäkringspremie. Hund- och kattägare kan dessutom ta del av förmånliga kattunge- och valprabatter, vilket är ytterligare ett plus.

Moderna försäkringar

9 av 10
9

Pris

10.0/10

Kundtjänst

8.0/10

Utbud

9.0/10

Tillförlitlighet

9.0/10

Fördelar

 • 3,9 av 5 på Trustpilot (779st omdömen)
 • Brett utbud av försäkringar
 • Anpassa försäkringar efter behov
 • Tillgänglig kundtjänst
 • Högt rankade hos konsumenternas