Hedvig hemförsäkring – Omdöme & recension 2023

hedvig hemförsäkring

Försäkringsbolaget Hedvig grundades 2017 som en utmanare till de svenska försäkringsjättarna. Med mängder av positiva omdömen på plattformar som Trustpilot står det klart att Hedvig på kort tid lyckats uppnå en mycket hög kundnöjdhet. Idag har bolaget dessutom kunder både på den svenska och norska försäkringsmarknaden.

Hedvig har valt att specialisera sig på hemförsäkringar, både för bostadsrätt, hyresrätt, villa och studenter. De har dock även planer på att lansera en bilförsäkring inom kort med samma förmånliga villkor som deras hemförsäkringar.

hedvig hemförsäkring

Om Hedvig hemförsäkring

Hedvig själva beskriver sig som nästa generations försäkringsbolag. Med hjälp av moderna och högteknologiska lösningar erbjuder de enkla hemförsäkringar för alla behov med smidig hantering online, antingen i din dator eller via Hedvigs egen app.

Hos Hedvig kan du som tidigare nämnt välja mellan olika hemförsäkringar beroende på ditt behov. Du kan till exempel teckna en bostadsrättsförsäkring, hyresrättsförsäkring samt villaförsäkring. De erbjuder även en extra prisvärd hemförsäkring för dig som är student.

Av den premie du betalar går dessutom alltid 25 procent till Hedvig och resterande 75 procent till medlemmarnas skadepool. Om det finns pengar kvar i slutet av året kommer Hedvig att donera dem till välgörenhet, i det här fallet SOS Barnbyar och Barncancerfonden.

En annan fördel är att Hedvig är det enda försäkringsbolaget som erbjuder hemförsäkringar utan bindningstid.

Vad ingår i Hedvigs hemförsäkring?

Alla Hedvigs hemförsäkringar, oavsett bostadsform, ersätter skador i samband med:

 • Eldsvåda
 • Vattenläcka
 • Inbrott
 • Stöld och skadegörelse
 • Oväder
 • Skadade vitvaror

Samtliga försäkringar innehåller dessutom en drulleförsäkring för olycksfall samt skydd för överfall, rättskostnader och skadeståndskrav. Du kan även teckna en kompletterande olycksfallsförsäkring om du vill känna dig extra trygg i vardagen.

Bostadsrättsförsäkringen innehåller ett bostadsrättstillägg som täcker skador på den fasta inredningen i lägenheten. Villaförsäkringen skyddar både dina saker och huset, även vid sanering, skadedjursangrepp och ombyggnation.

Särskild hemförsäkring för studenter

Du som studerar kan teckna en extra förmånlig hemförsäkring hos Hedvig som bara kostar från 49 kronor i månaden och ger dig både drulle och reseskydd. Även här kan du välja mellan en hyresrätts- och en bostadsrättsförsäkring beroende på hur du bor.

Det som skiljer de två studentförsäkringarna åt är bostadsrättstillägget och försäkringsbeloppet för lösöret (200 000 kronor jämfört med 1 miljon kronor i den ordinarie försäkringen). I övrigt täcker de samma saker.

Vad kostar hemförsäkring hos Hedvig?

Kostnaden för en hemförsäkring hos Hedvig varierar beroende på flera faktorer, bland annat på bostadsutrymmet, antalet personer i hushållet samt din ålder. För att se ditt pris behöver du bara ange att du vill ha ett prisförslag på Hedvigs hemsida.

Enligt Insplanet ligger dock genomsnittskostnaden hos Hedvig mellan cirka 79 – 99 kronor i månaden. För dig som är student blir dock försäkringen betydligt billigare.

En stor fördel med Hedvig är att du kan sänka din försäkringskostnad genom att bjuda in vänner. För varje vän du bjuder in får du 10 kronor rabatt på din månadspremie. Bjuder du in tillräckligt många vänner kan du alltså få hemförsäkringen helt kostnadsfritt.

Villkor för Hedvigs hemförsäkring

Hedvig vill erbjuda sina kunder en så enkel och lättförståelig hemförsäkring som möjligt. Därför är deras villkor och priser transparenta så att du alltid förstår precis vad som gäller. Här är några av de viktigaste försäkringsvillkoren som kan vara bra att känna till.

 • Krav för att teckna försäkring. För att kunna teckna en försäkring måste du vara minst 18 år. Har du barn under 18 år som inte är registrerade på din adress är det möjligt att lägga till dem om de bor hemma hos dig på hel- eller deltid.
 • Täcker maximalt 7 personer. Försäkringen gäller inte om det finns fler än 7 personer registrerade i hushållet.
 • Självrisk. För de flesta ersättningsområden ligger självrisken hos Hedvig på 1500 kronor.
 • Åldersavdrag. Dina saker är försäkrade efter det nuvarande marknadsvärdet. De flesta föremål minskar i värde med tiden, vilket medför ett åldersavdrag. Det gäller emellertid inte vid exempelvis rättsskydd.
 • Bindningstid och uppsägningstid. Hedvigs försäkring gäller utan bindningstid och uppsägningstid, vilket betyder att du kan säga upp försäkringen när du vill.

För övriga försäkringsvillkor ska du alltid läsa de fullständiga villkoren och förköpsinformationen.

Sammanfattning och betyg

Är du ute efter en modern hemförsäkring med förmånliga villkor kan Hedvig vara valet för dig. Samtliga försäkringar ger dig och dina saker ett bra skydd och innehåller dessutom drulleförsäkring. Hedvigs hemförsäkring gäller utan bindnings- och uppsägningstid och du kan även få försäkringen helt kostnadsfritt om du värvar tillräckligt många vänner.

En annan fördel är att bolaget skänker överskottet till välgörenhet istället för att behålla det själva. Kort sagt är Hedvig ett bra försäkringsbolag med förmånliga försäkringslösningar och höga kundomdömen.

Hedvig hemförsäkring

9 av 10
9.5

Pris

10.0/10

Kundtjänst

10.0/10

Utbud

8.0/10

Tillförlitlighet

10.0/10

Fördelar

 • Generöst försäkringsskydd.
 • Ingår reseskydd och drulle
 • Professionell support direkt i appen
 • Gäller utan bindnings- och uppsägningstid
 • Värva vänner och sänk din premie

Nackdelar

 • Täcker bara upp till 7 familjemedlemmar