Billigast hemförsäkring student 2023

Att börja sitt studentliv är en spännande tid fylld med nya utmaningar och ansvar. En av de viktigaste sakerna att överväga när du är student är att skydda ditt boende och dina ägodelar och där där en hemförsäkring för studenter kommer in i bilden. 

Bäst villaförsäkring 2020

Hemförsäkring för studenter är en speciell typ av försäkring som är utformad för att skydda studenter och deras egendom när de bor i en studentbostad. Det kan vara i form av en studentlägenhet, studentrum, inneboende, eller till och med i en hyresrätt eller bostadsrätt. Denna försäkring ger ett extra skyddsnät för dina ägodelar och kan hjälpa till att täcka kostnader i händelse av skador eller förluster.

Nedan kommer vi att utforska allt du behöver veta om hemförsäkring samt hur du väljer den bästa studentförsäkringen.

Billigaste hemförsäkringen för studenter 2023 – Hedvig

 • Från endast 49 kr/mån!

 • Ingen bindningstid

 • Överskott går till välgörenhet

Bäst hemförsäkring för studenter 2023:

Vi rekommenderar

Bäst hemförsäkring 2020

Hedvig är en modern hemförsäkring som sköts enkelt via mobilen. Bra och tydliga villkor där deras snabba och enkla utbetalningar sticker ut samt inga bindningstider och ett helt unikt rabattsystem.

 • 4.6 i betyg på Trustpilot

 • Värva vänner och få sänkt månadskostnad 

 • Överskott går till välgörenhet

 • Ett nytänkande och modernt alternativ

Bäst hemförsäkring 2020

Evoli är det perfekta alternativet för dig som vill ha en så billig hemförsäkring som möjligt. Här erbjuds du ett upplägg med låg månadskostnad men med högre självrisk. 

 • Billig försäkringspremie

 • Något högre självrisker

 • Digitaliserad & effektiv service

 • För dig som sällan drabbasBäst hemförsäkring 2020
5/5

Hedvig är en uppstickar som erbjuder en modern hemförsäkring som sköts enkelt via mobilen. Bra och tydliga villkor där deras snabba och enkla utbetalningar. Inga bindningstider och ett helt unikt rabattsystem. 

 • Ärenden sköts smidigt via appen

 • 4.6 i betyg på Trustpilot

 • Värva vänner - få sänkt kostnad

Bäst hemförsäkring 2020
4.5/5

Evoli är det perfekta alternativet för dig som vill ha en så billig hemförsäkring som möjligt. Här erbjuds du ett upplägg med låg månadskostnad men med högre självrisk. Upplägget passar dig som sällan drabbas. 

 • Låg månadskostnad 

 • Högre självrisk

 • Digitaliserad & effektiv service

Vad ingår i en hemförsäkring för student?

Att som student teckna en hemförsäkring ger dig skydd för dina ägodelar, hjälper dig att hantera ansvarssituationer, täcker skador på din bostad och ger dig sinnesfrid. Att investera i en sådan försäkring är ett klokt steg för att skydda dig själv och ditt hem under din tid som student.

Skydd för dina ägodelar

Som student har du förmodligen ackumulerat en mängd värdefulla saker, inklusive elektronik som bärbara datorer, smartphones, surfplattor, samt kläder, möbler och skolmaterial. Om något skulle hända, som en brand, en vattenskada eller till och med stöld, kan försäkringen ersätta kostnaderna för att reparera eller ersätta dessa ägodelar. Detta är särskilt viktigt eftersom studenter ofta har begränsade ekonomiska resurser och att ersätta dessa ägodelar utan försäkring kan vara ekonomiskt påfrestande. Om dina ägodelar skulle skadas eller förstöras av täckta händelser, som brand, stöld eller naturkatastrofer, kan försäkringen hjälpa dig att ersätta eller reparera dem.

Ansvarsskydd:

Ansvarsskydd är en annan viktig aspekt av hemförsäkringen för studenter. Om någon skadar sig i din bostad eller om du oavsiktligt skadar någon annans egendom, kan du bli ansvarig för att täcka rättsliga avgifter och ersättningar. Hemförsäkringen kan stå som en ekonomisk buffert i dessa situationer och förhindra att du hamnar i en svår ekonomisk situation. Även om en gäst i din bostad skulle råka ut för en olycka och du blir ansvarig för deras medicinska kostnader eller andra skador, kan ansvarsskyddet täcka dessa kostnader. Det kan även hjälpa till att täcka rättsliga avgifter om du blir stämd. Utan detta skydd kan du hamna i ekonomisk knipa.

Skydd mot skador på bostaden:

Din bostad kan vara föremål för olika risker, inklusive brand, översvämning och naturskador. Om din bostad blir skadad av någon av dessa händelser, kan hemförsäkringen hjälpa till att täcka kostnaderna för att reparera eller återställa den. Detta är särskilt viktigt om du inte har råd att själv täcka kostnaderna för att återställa din bostad eller om du behöver temporär boende medan reparationerna pågår.

Stöldskydd

Studentbostäder kan vara mål för tjuvar och inbrottstjuvar. Om dina ägodelar blir stulna från din bostad eller när du är ute och reser, kan hemförsäkringen hjälpa dig att återhämta förlorade värdesaker. Att veta att du har detta skydd kan ge dig en känsla av trygghet och minska oron över stöld.Denna aspekt av hemförsäkringen skyddar dina ägodelar inte bara i din bostad, utan också när du är utanför. Om dina värdesaker blir stulna när du är ute och reser, till exempel om din bärbara dator blir stulen på campus eller om din cykel stjäls, kan försäkringen hjälpa dig att återhämta förlorade ägodelar. Det ger dig trygghet och hjälper dig att ersätta förlorad egendom.

Extra kostnader & förlust av användning:

Om din bostad blir obeboelig på grund av en täckt händelse, som en brand, kan du behöva hitta ett temporärt boende. Extra kostnader täcker de utgifter som uppstår i dessa situationer, inklusive hotellboende, mat och andra levnadskostnader. Detta är särskilt viktigt eftersom du inte behöver oroa dig för extra kostnader i en redan stressig situation. Hemförsäkringen ger ekonomiskt stöd för att hjälpa dig att hantera dessa utgifter.

 

Så hittar du billigast hemförsäkring för student 2023

Täckningsomfång: När du letar efter den bästa hemförsäkringen för studenter är det viktigt att noggrant granska täckning omfånget. Det innebär att du behöver förstå vad försäkringen täcker och vilka händelser och skador som inkluderas. Du bör överväga dina specifika behov och risker. Om du bor i ett område med hög risk för exempelvis översvämningar eller jordskred, bör du söka efter en försäkring som täcker dessa händelser. Om du har värdefulla ägodelar, såsom dyra elektronik, bör du se till att försäkringen ger tillräcklig ersättning vid skada eller stöld.

Pris: Priset på hemförsäkringen är en viktig faktor för de flesta studenter. Du bör jämföra priser från olika försäkringsbolag för att hitta en försäkring som passar din budget. Det är viktigt att komma ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Jämför priser i förhållande till täckningen som erbjuds och överväg kostnaden i förhållande till förmånerna.

Bäst hemförsäkring 2022

Självrisk: Självriskbeloppet är den summa du måste betala ur egen ficka innan försäkringen träder i kraft. En lägre självrisk kan innebära högre premiekostnader och vice versa. Du bör fundera över hur mycket du är beredd att betala i självrisk om något skulle hända. Om du har råd att ta en högre självrisk, kan det hjälpa dig att sänka dina premiekostnader.

Rabatter: Många försäkringsbolag erbjuder rabatter för studenter. Dessa kan inkludera rabatter för säkerhetsåtgärder som säkerhetslås, brandvarnare och säkerhetsanordningar. Du kan också vara berättigad till rabatt om du kombinerar din hemförsäkring med andra försäkringar, som bilförsäkring. Se till att fråga försäkringsbolaget om de erbjuder några rabatter som du kan dra nytta av.

Rykte och Kundrecensioner: Försäkringsbolag skiljer sig i kvalitet och kundservice. Det är viktigt att undersöka försäkringsbolagets rykte och läsa kundrecensioner. Du vill arbeta med ett försäkringsbolag som är pålitligt och som har en god historia av att hantera krav och kundfrågor effektivt. Nätet är en utmärkt resurs för att hitta information och feedback från andra försäkringstagare.

Kundsupport: Kundsupport är viktigt om du någonsin behöver göra en försäkringsanspråk. Kontrollera hur försäkringsbolaget hanterar krav och hur lättillgänglig och tillmötesgående deras kundsupport är. Du vill ha ett försäkringsbolag som är tillgängligt och hjälpsamt när du behöver det som mest.

Krav och begränsningar: Noggrant läs igenom försäkringsvillkoren och förstå de specifika kraven och begränsningarna. Detta inkluderar att veta vad som täcks och vad som inte täcks. Vissa försäkringar kan ha undantag för vissa händelser eller ägodelar, så det är viktigt att veta vad du kan förvänta dig.

Vanliga frågor om hemförsäkringar för studenter

Vilken är den billigaste hemförsäkringen för studenter?

Priset på en hemförsäkring för studenter kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din plats, mängden täckning du behöver och försäkringsbolaget. Det finns dock många försäkringsbolag som erbjuder särskilt prisvärda alternativ för studenter. För att hitta den billigaste hemförsäkringen är det viktigt att jämföra priser och täckning från olika försäkringsbolag. Du kan också dra nytta av eventuella studentrabatter som erbjuds av försäkringsbolagen för att minska kostnaderna.

Vad är priset på hemförsäkring för studenter?

Priset på en hemförsäkring för studenter varierar kraftigt beroende på flera faktorer. I genomsnitt kan priset för en hemförsäkring för studenter ligga någonstans mellan 1000 och 3000 kronor per år. Priset påverkas av din bostadsort, självriskbeloppet, täckningsomfånget, och eventuella rabatter du kan få. Det är viktigt att få offerter från olika försäkringsbolag och välja en försäkring som passar din budget och dina behov.

Finns det rabatterade hemförsäkringar för studenter?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder rabatterade hemförsäkringar för studenter. Dessa rabatter kan vara kopplade till olika faktorer, inklusive säkerhetsåtgärder i din bostad, som säkerhetslås och brandvarnare. Dessutom kan du kvalificera dig för rabatter om du kombinerar din hemförsäkring med andra försäkringar, som bilförsäkring. Det är viktigt att kontrollera med olika försäkringsbolag för att se vilka rabatter de erbjuder och om du är berättigad till några av dem.

Hur fungerar hemförsäkring för inneboende studenter?

Hemförsäkring för inneboende studenter är en försäkring som gäller när du delar bostad med andra studenter. Varje student kan ha sin egen hemförsäkring som täcker deras personliga ägodelar och ansvar. Det är viktigt att varje student har sin egen försäkring, eftersom försäkringar normalt inte täcker ägodelar som tillhör någon annan. Om något skulle hända, som en brand eller stöld, kommer varje students försäkring att hjälpa dem att ersätta sina egna ägodelar.

Hur fungerar en hemförsäkring för studentkorridor?

En hemförsäkring för studentkorridor är utformad för studenter som bor i studentbostäder eller korridorboende på campus. Denna typ av försäkring kan vara särskilt anpassad för de unika behoven och riskerna som studenter som delar gemensamma utrymmen kan möta. Täckningen omfattar vanligtvis personliga ägodelar, ansvar och kan även inkludera förlust av användning om din studentkorridor blir otillgänglig på grund av skada. Det är viktigt att vara medveten om vad som täcks i din specifika studentkorridorförsäkring och att kommunicera med försäkringsbolaget om eventuella speciella krav.