Moderna Hundförsäkring – Omdöme & Recension 2023

Moderna Försäkringar är ett välkänt försäkringsbolag på den svenska marknaden som försäkrar allt ifrån hem, bil och båt till hund och kattförsäkring. Modernas hundförsäkring har faktiskt blivit topprankad hos Konsumenternas försäkringsbyrå som utsett den till bäst i test 2019. Här kan du välja mellan tre olika hundförsäkringar beroende på behov och du kan dessutom få en generös valprabatt på hela 25 procent. Nedan kan du läsa mer om Moderna Försäkringar och deras hundförsäkring. Vi går bland annat igenom försäkringens innehåll, villkor, pris och annat som kan vara bra att veta innan du väljer en passande försäkring till din hund.

Moderna hundförsäkring omdöme

Om Moderna hundförsäkring

Moderna Försäkringar är ett svenskt försäkringsbolag som grundades redan år 1916. Sedan 2009 ägs bolaget dock av den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S som faktiskt är en av Nordens största aktörer med över 4 miljoner försäkringskunder. Hos Moderna Försäkringar kan du försäkra det mesta, inte minst dina husdjur. Bolagets hundförsäkring har blivit ett populärt alternativ bland hundägare, framför allt de som har andra försäkringar hos Moderna. Genom att samla flera försäkringar är det nämligen möjligt att få en generös samlingsrabatt. 

Hundförsäkringen finns i tre olika omfattningar – Enkel, Dubbel och Trippel. Enkel täcker  enbart behandlingskostnader medan Dubbel ger din hund ett bra grundläggande skydd. Trippel, å andra sidan, täcker det mesta hunden kan tänkas råka ut för.  Du tecknar försäkringen direkt på Modernas hemsida där du även kan räkna på kostnaden i förväg. Det är även på hemsidan som du anmäler skador. Då behöver du bara logga in på din sida och beskriva vad som hänt. Har du frågor eller problem kan du alltid vända dig till Modernas kundtjänst via mejl, chatt eller telefon. 

Vad ingår i Moderna hundförsäkring?

Som tidigare nämnt erbjuder Moderna tre olika hundförsäkringar som alla har olika innehåll. Nedan ska vi titta närmare på varje hundförsäkring och vad den ersätter

Hundförsäkring Enkel

Veterinärvård: Högst 30 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Fria samtal till FirstVet: Ja

Hundförsäkring Dubbel

Veterinärvård: Högst 60 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Samtal till FirstVet: Ja
MR, CT-röntgen & scintigrafi: Ja – högst 7000kr
Medicin: Ja
Rehabilitering Ja – höst 7000kr
Dolda fel: Ja, om hunden blivit försäkrad innan 4 månaders ålder

Hundförsäkring Trippel

Veterinärvårdskostnader: Högst 90 000 kr / 120 000 kr
Medicin: Ja
Samtal till FirstVet: Ja
MR, CT-röntgen & scintigrafi: Ja
Rehabilitering: Högst  7 000 kr
Dolda fel: Ja, om hunden blivit försäkrad innan 4 månaders ålder
Borttagning av mjölktänder: Ja
Strålning, cellgifter: Ja
Hundpensionat: Ja

Vad kostar Mordernas hundförsäkringar?

Kostnaden för Modernas hundförsäkring varierar beroende på flera faktorer, bland annat hundens ras. Vissa hundraser är nämligen mer benägna att få sjukdomar än andra. Även hundens ålder spelar roll, då risken för skador och sjukdomar ökar i takt med att hunden blir äldre.  Självklart påverkas priset även av hundförsäkringens omfattning, det vill säga om du valt Enkel, Dubbel eller Trippel.

Andra saker som kan påverka försäkringspremien är var ni bor (då risken för olyckor är större i tätorten) samt vilken självrisk du väljer. En högre självrisk ger en lägre försäkringskostnad, men då måste du också betala mer när hunden behöver vård. Betalningen av försäkringen kan ske månadsvis via autogiro eller årsvis. Det är även möjligt att betala kvartalsvis eller halvårsvis, men då tillkommer en procentuell avgift som läggs på försäkringspremien.

Moderna villkor vid hundförsäkring

Moderna Försäkringar erbjuder generösa försäkringsvillkor för sina hundförsäkringar. Till exempel ingår fria samtal till FirstVet i samtliga försäkringar och som valpägare kan du dessutom utnyttja förmånliga rabatter. Nedan ska vi titta närmare på Modernas försäkringsvillkor.

 • Självrisk. Hos Moderna Försäkringar kan du välja mellan en fast självrisk på 1 100 kr, 2 200 kr eller 4 000 kronor och en rörlig på 15 eller 25 procent. Observera att en lägre självrisk ger en högre försäkringskostnad. 
 • Självriskperiod. Moderna hundförsäkring har en självriskperiod på 180 dagar räknat från ditt första veterinärbesök. 
 • Karens. Hundförsäkringen gäller utan karens om du flyttar en liknande försäkring från ett annat försäkringsbolag till Moderna, så länge hunden är över 12 veckor gammal. Försäkringen gäller också utan karens om hunden är yngre än 12 veckor, så länge du har ett giltigt veterinärintyg, samt vid olyckor. I övriga fall gäller en karenstid på 20 dagar. 
 • Tilläggsförsäkringar. Det finns möjlighet att teckna en livförsäkring som ett tillägg till hundförsäkring. Då får du ersättning i form av ett engångsbelopp motsvarande marknadsvärdet om hunden går bort. 
 • Undantag. Det kan vara bra att veta att Moderna hundförsäkring inte täcker kostnader för resor, förebyggande behandlingar, dietfoder, krage, avlivning eller kremering.
 • Rabatter. Genom att samla flera av dina försäkringar hos Moderna kan du utnyttja förmånliga rabatter på upp till 20 procent. Om du dessutom försäkrar en valp yngre än 6 månader får du 25 procent i rabatt på din första årspremie.

Vanliga frågor om Moderna hundförsäkring

Är Moderna hundförsäkring bra?

Moderna hundförsäkring är ett bra val enligt hundägarna själva. Försäkringen har till och med blivit utsedd till bäst i test 2019 av Konsumenternas försäkringsbyrå.

Vad kostar en hundförsäkring hos Moderna?

Priset varierar beroende på en rad olika faktorer, till exempel hundras, ålder, bostadsort, försäkringsomfattning och självrisk. Det finns dock goda möjligheter att justera kostnaden med hjälp av självrisken och du kan dessutom ta del av generösa rabatter (bland annat en valprabatt).

Hur höga veterinärvårdsbelopp erbjuder Moderna?

Veterinärvårdsbeloppet för hundförsäkringen Enkel ligger på 30 000 kronor. För Dubbel ligger den på 60 000 kronor och för Trippel på 90 000 eller 120 000 kronor.

Hur tecknar jag en hundförsäkring?

Du tecknar en hundförsäkring hos Moderna direkt via deras hemsida genom att fylla i en digital blankett. Du kan också räkna på kostanden för din individuella hundförsäkring genom att ange dina och din hunds uppgifter.

Erbjuder Moderna Försäkringar några rabatter?

Ja, genom att samla flera försäkringar hos Moderna kan du utnyttja upp till 20 procent i samlingsrabatt. Försäkrar du en valp under 6 månader får du dessutom en generös rabatt på din första årspremie – 25 procent.

Moderna hundförsäkring omdöme

Moderna Försäkringar är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag med försäkringslösningar som passar de flesta, inte minst hundägare. Här kan du välja mellan tre olika hundförsäkringar beroende på vilket skydd du vill ge din hund och din plånbok. Moderna erbjuder generösa veterinärvårdsbelopp och ersätter dessutom kostnader för cellgifter, strålning, hundpensionat och utdragning av mjölktänder (i hundförsäkringen Trippel). 

Ytterligare en fördel med Modernas hundförsäkring är den valbara självrisken som tillåter dig att anpassa försäkringskostnaden. Dessutom kan du ta del av generösa rabatter genom att försäkra din valp och samla flera av dina försäkringar hos Moderna. Du sköter dina försäkringsärenden enkelt på Modernas hemsida och har du frågor kan du alltid vända dig till deras kompetenta supportavdelning. Kort sagt är Moderna ett bra alternativ för dig som vill ge din hund ett bra försäkringsskydd och lite extra trygghet i vardagen.

Morderna Hundförsäkring

8.8 av 10
8.5

Pris

8.0/10

Villkor

9.0/10

Kundtjänst

8.0/10

Tillförlitlighet

9.0/10

Fördelar

 • Höga veterinärvårdsbelopp
 • Tre olika försäkringar
 • Generös valprabatt
 • Valbar självrisk
 • Bra support

Nackdelar

 • Ersätter inte avlivning eller resor
 • Livförsäkring ingår inte