Lassie hundförsäkring – Omdöme & recension 2023

Lassie är ett modernt djurförsäkringsbolag som blivit en riktig utmanare på den svenska försäkringsmarknaden. På kort tid har deras både deras hundförsäkring och kattförsäkring fått mängder av fina omdömen på Trustpilot.se och deras mest omfattande försäkring har dessutom blivit topprankad hos Konsumenternas.

Anledningen till detta är framför allt det generösa försäkringsskyddet och höga veterinärvårdsbeloppet, men också den smidiga skaderegleringen och lättillgängliga supporten. Läs mer om Lassie och deras populära hundförsäkring nedan.

lassie hundförsäkring omdöme

Om Lassie hundförsäkring

Lassie grundades så sent som 2020, men har på rekordtid vunnit många hundägares förtroende. Visionen är att hjälpa hundägare att förebygga skador redan innan olyckan är framme, till exempel genom att ge värdefulla tips och råd i deras smarta app. Genom att göra olika quiz och lära dig mer om din hund kan du dessutom tjäna poäng som du sedan kan använda för att få en billigare premie.

Hos Lassie kan du välja mellan tre olika försäkringar beroende på hur omfattande försäkringsskydd du är ute efter. Mini ger dig ett grundläggande skydd medan Mellan och Stor täcker det mesta som kan hända dig och din hund. Här är det bara försäkringsbeloppen som skiljer sig åt. Du tecknar försäkringen enkelt online eller i appen och du kan säga upp den när som helst.

Vad ingår i Lassie hundförsäkring?

Lassie erbjuder som tidigare nämnt tre olika hundförsäkringar – Mini, Mellan och Stor. Nedan ska vi titta närmare på försäkringsskyddet i dessa tre försäkringslösningar.

Manypet hundförsäkring Mini

Mini ger dig ett bra grundläggande skydd och därför även den billigaste hundförsäkringen hos Lassie.

Veterinärvård: 30 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Dolda fel: Upp till 30 000 kr
Fria samtal till FirstVet: Ja
Tandvård: Ja (olycka och FORL/TR)

Manypet hundförsäkring mellan

Lassies hundförsäkring Mellan ger dig ett mer omfattande skydd, fast med något lägre veterinärvårdsbelopp jämfört med Stor.

Veterinärvård: 60 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Dolda fel: Upp till 60 000 kr
Tandvård: Ja (olycka och FORL/TR)
Avancerad diagnostik: Upp till 60 000 kr
Medicin: Upp till 6 000 kr
Kejsarsnitt: Upp till 60 000 kr
Rehabilitering: Upp till 6 000 kr
Foder: Upp till 3 000 kr
Fria samtal till FirstVet: Ja

Manypet hundförsäkring Stor

Stor är hundförsäkringen som ger dig marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på hela 150 000 kronor. Försäkringens ersättningsområden är dock desamma som i Mellan.

Veterinärvård: Upp till 150 000 kr
Medicin: Upp till 150 000 kr
Tandvård: Ja (olycka och FORL/TR)
Fria samtal till FirstVet: Ja
Dolda fel: Upp till 150 000 kr
Livförsäkring: Valbart tillägg
Avancerad diagnostik Upp till 150 000 kr
Medicin: Upp till 150 000 kr
Kejsarsnitt Upp till 150 000 kr
Rehabilitering: Upp till 12 000 kr
Foder: Upp till 16 000 kr

Vad kostar Lassies hundförsäkringar?

Priset för Lassies hundförsäkring variera beroende på flera faktorer, framför allt hundras, ålder, kön samt vilken kommun du bor i. Vissa hundraser är till exempel mer benägna för skador och sjukdomar. Detsamma gäller äldre hundar. Även vilken omfattning du väljer på hundförsäkringen påverkar naturligtvis priset. Mini är billigast och Stor är dyrast eftersom den ger bäst försäkringsskydd med högst veterinärvårdsbelopp.

Lassies hemsida eller i appen kan du enkelt begära ett prisförslag. Det gör du genom att ange information om din hund, exempelvis ras, om det är en tik eller hane, om hunden är kastrerad samt när den är född. Du kan därefter se din kostnad direkt på skärmen för de olika paketen. Glöm inte att du dessutom kan sänka din premie med upp till 500 kronor per år genom att göra quiz i Lassies app. Du kan även värva dina vänner så får ni båda 250 kronor i rabatt på era försäkringar.

Lassies villkor vid hundförsäkring

Lassie erbjuder lättförståeliga och transparenta försäkringsvillkor för att du ska känna dig trygg som kund. Här är några av de viktigaste:

  • Självrisk. Hos Lassie kan du välja mellan en fast självrisk på 0 – 3 500 kronor. Ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir din månadspremie. Den rörliga självrisken ligger på 15 – 25 procent.
  • Självriskperid. Under självriskperioden på 365 dagar behöver du bara betala den fasta självrisken en gång.
  • Karenstid. Karenstiden är 14 dagar, men gäller inte vid olycksfall eller för valpar under 120 dagar om det finns ett giltigt veterinärintyg.
  • Livförsäkring. Väljer du till en livförsäkring slutar den att gälla från det år hunden fyller 8, 10 eller 12 år (beroende på ras).
  • Rasspecifika begränsningar. Veterinärvårdsersättningen har inga rasspecifika begränsningar.

Vanliga frågor om Manypets hundförsäkring

Hur bra är Lassies hundförsäkring?

Mängder av kunder har gett Lassie positiva omdömen, vilket är ett tecken på deras höga kundnöjdhet. De har dessutom blivit topprankade i Konsumenternas egna jämförelse av hundförsäkringar.

Vad kostar en hundförsäkring hos Lassie?

Kostnaden varierar på vilken hund du försäkrar, var du bor samt vilken omfattning du väljer. Se ditt pris genom att fylla i formuläret på hemsidan eller i appen.

Hur gör jag för att teckna en försäkring?

Du kan antingen teckna en hundförsäkring på hemsidan eller i Lassies egna app. Det tar inte mer än några minuter.

Får jag rabatt hos Lassie?

Ja, genom att delta i quiz och svara på frågor kan du samla poäng som du kan använda för att få rabatt på din premie.

Lassie hundförsäkring omdöme

Lassie är ett modernt försäkringsbolag som passar utmärkt för dig som vill ge dig själv och din hund ett bra försäkringsskydd. Här kan du välja mellan tre försäkringar med förmånliga villkor och tydlig prissättning. Du tecknar hundförsäkringen smidigt online och du kan säga upp den när du vill.

De främsta fördelarna med Lassie är deras enkla processer, höga veterinärvårdsbelopp och utmärkta service. Du kan dessutom få en billigare premie bara genom att lära dig hur du tar hand om din hund på bästa sätt.

Lassie Hundförsäkring

9.8 av 10
9.8

Pris

10.0/10

Villkor

10.0/10

Kundtjänst

9.0/10

Tillförlitlighet

10.0/10

Fördelar

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
  • Tre hundförsäkringar
  • Samla poäng och få lägre premie
  • Självrisk från 0 kronor

Nackdelar

  • Livförsäkring finns enbart som tillägg