Bra att tänka på när du söker bästa hundförsäkringen

Det finns olika sätt att titta på när man ska välja den bästa hundförsäkringen. De faktorer som är de viktigaste för dig och din hund utgör grunden för att du ska hitta det bästa alternativet för dig. Så därför bör du vara säker på att du tar hänsyn till alla viktiga faktorer för dig.

Tanken på att du har ordnat med en bra hundförsäkring kommer göra dig lugnare då din hund kommer behöva vård eller medicinering. Några viktiga faktorer att ta hänsyn till när du ska söka efter det bästa alternativet är hundens ålder, specifik ras och användningsområde. Det kan dock uppkomma andra faktorer när du är i färd med att jämföra försäkringar.

Sen beror det på om du har ett maxbelopp för vad du vill betala för hundförsäkringen eller om det är viktigare för dig vad du får för din premie. Det kan ju skilja lite i månadskostnad jämfört med vad du får för pengarna. Till exempel det högsta ersättningsbeloppet för veterinärbesök, samtidigt som detta försäkringsbolag inte har den högsta premien.

Det finns alltså flera faktorer som behöver jämföras mellan olika försäkringsbolag. För att underlätta för dig finns det jämförelsesajter som går igenom alla hundförsäkringar på marknaden. Se bland annat den här jämförelsen som har utsett vilket bolag som erbjuder den bästa hundförsäkringen

Vad ingår i hundförsäkringen?

En bra hundförsäkring innefattar först och främst allt du behöver för att din hund ska kunna få den bästa vården och leva ett så bra liv som möjligt. Gällande veterinärkostnader, så är det bra om du även kontrollerar vilken typ av vård som ingår. Om det till exempel även ingår vaccinationer. 

En del försäkringsbolag försäkrar inte hundar över en specifik ålder och om du har en hundras som är känd för att leva längre, så kanske det kan vara värt det att välja ett annat försäkringsbolag. Om det kommer finnas behov av en form av tilläggsförsäkring beror främst på om det kommer finnas ett specifikt användningsområde för din hund. Till exempel avel, jakt eller vakt. Det kan även handla om att du behöver tillägg för en livsförsäkring. 

Olika rabatter kan förekomma

Om du ska försäkra en hundvalp, så är det ganska vanligt med att man kommer få rabatterat pris, upp till första året. Vilket man självklart inte vill tacka nej till. Dock bör du kontrollera var premien kommer hamna när rabatten inte längre finns med i bilden. Och kommer det ske några förändringar med försäkringen under hundens första år.

En form av mängdrabatt kan fås hos försäkringsbolag som har försäkringar inom flera områden, och du bestämmer dig för att samla alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. En form av mängdrabatt kan även vara möjligt om du har fler hundar som behöver försäkring.